Mekike od mesa

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Mekike od mesa
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
29/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ove mekike su izgleda najbolje sa hladnim pivom"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 300 - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • soda - prstohvat
  • svinjsko mleveno meso - 250 - 300 g
  • ulje - za prženje
  • crni luk - 1 glavica
  • začin za mleveno meso
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešakte kiselo mleko i jaje. Umutite dobro i u delovima dodajte prosejano brašno, so, šećer i sodu. Ponovo promešajte i ostavite na stranu.

U drugoj posudi stavite mleveno meso i začin za njega sa naseckanim lukom. Dobro umesite mleveno meso, a zatim dodajte i testo i sve dobro promešajte.

Ugrejte ulje u tiganju i kašikom spuštajte deo smese, praveći male palačinke.

Pržite sa obe strane, dok ne budu gotove.

Stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocede od viška masnoće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: