Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene pečurke»Pečurke punjene kačkavaljem i topljenim sirom

Pečurke punjene kačkavaljem i topljenim sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pečurke punjene kačkavaljem i topljenim sirom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ove pečurke možete jesti i kao glavno jelo, i kao meze"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 12 komada, veće
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
  • topljeni sir - 150 g
  • biber
  • majčina dušica
  • kačkavalj - 120 g
  • maslac - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i izvadite koren. Namažite pleh u kome ćete peču kašičicom maslaca, u nju poređajte kapice pečuraka i u svaku stavite po komad kačkavalja.

Korene pečuraka sitno isecite i propržite sa preostalim masalcem, dok ne dobiju zlatnu boju.

Smanjite vatru da bude umerena i sipajte pavlaku, dodajte topljeni sir i začine. Promešajte smesu dok se sir ne rastopi i skinite sa vatre.

Dobijenom smesom napunite pečurke, a ostatak sipajte oko njih.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: