Način pripreme
U posudu stavite brusnice i suvo grožđe i pokrijte ih vodom, ostavite nekoliko minuta da se natope i omekšaju.
Stavite keks, orahe i kakao i blender i sve sameljite. Ako nemate blender, sve sitno iseckajte.
Prebacite suvu smesu u posudu i dodajte mleko, maslac, prethodno izlomljen rolat i med.
Ocedite borovnice i suvo grožđe, a šljive očistite i isecite sitno i sve dodajte u posudu. Promešajte rukama, gnječite sve sastojke dok ne dobijete lepljivo testo.
Pokrijte posudu folijom i stavite u frižider na 30 minuta da se smesa malo stegne.kaserolu
Za čokoladnu ganaš u kaserolu stavite pavlaku i ugrejte na vatri. Pre nego što provri, skinite je i u toplu pavlaku dodajte izlomljenu čokoladu. Ostavite na nekoliko minuta i nakon toga promešajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete homogenu čokoladnu smesu.
Izvadite testo iz frižidera i rukom uzmite mali deo od nje i oblikujte lopticu u obliku bombone. Tako uradite sa celim testom i napravite bombone, poređajte ih na odgovarajući veliki tanjir, nakon toga ponovo stavite u frižider na 30 minuta.
U drugi tanjir stavite musli i izmrvite ga, po želji možete koristiti kornfleks, čokoladne ili šećerne mrvice.
Kad ih oblikujete, uz pomoć viljuške uzmite svaku bombonu i potopite je u čokoladni ganaš, nakon toga ih uvaljajte ili pospite muslijem.
Ostavite gotove bombone na tanjiru i stavite ih u frižider da se stegnu nekoliko sati.
Ja nisam uspela da ih sačuvam i bile su pojedene, pre nego što su se stegle, smesa je kao za čokoladne stene i toplo vam preporučujem.