Pileći file punjen šunkom i kačkavaljem

23/01/2018
"Ukusni punjeni pileći filei, sa sirevima koji se tope u ustima, prava eksplozija ukusa!"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 326
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom sedmice31
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Podelite pileće grudi na pola, tako da dobijete dva dela. Svaki lagano izlupajte nožem na tanku šniclu. Stavite ih u najlon kesu i izlupajte.

Začinite svaku biberom, alevom paprikom i posolite po ukusu.

Isecite kačkavalj i topljeni sir na tanke komade.

U svaku šniclu stavite kripku šunke i u sredinu stavite parče kačkavalja i sira. Uvijte šniclu u rolat i učvrstite čačkalicom za zube ili vežite koncem za kuvanje. Na ovaj način uradite sa svim pilećim šniclama.

Umutite jaje u tanjiru, u drugi stavite prezle i u još jedan stavite brašno.

Svaki rolat uvaljajte u brašno, istresite višak, nakon toga potopite u jaje, na kraju stavite u tanjir sa prezlama i lepo uvaljajte sa svih strana.

U pleh stavite papir za pečenje i stavite pohovane rolate. Sipajte preko svakog malo maslinovog ulja.

Stavite da se peku na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Pre serviranja skinite čačkalice ili konac i servirajte sa prženim krompirom, zelenom salatom ili pirinčem.

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Mr.Uporni
Mr.Uporni
01.07.2019 18:13
Lepo i lako za Prava stvar za nas muške koji ne volimo
1
0