Način pripreme
Ugrevamo maslac u tiganju. Stavljamo beli luk i mešamo minut. Dodajemo pečurke, so, biber i peršun. Kuvamo dok pečurke ne omekšaju i tečnost ne ispari, s vremena na vreme mešamo.
Osušimo pileće grudi. Začinimo solju, biberom, lukom i peršunom. Pravimo proreze po dužini, tako da dobijemo džep. U svako parče stavljamo po 2 kriške mocarele i rasporedimo pečurke ravnomerno. Ako ostanu cele, koristimo za sos.
Stavljamo unutra i po 1 supenu kašiku parmezana. Zatvaramo piletinu sa nekoliko čačkalica za zube. U tiganju u kojem smo pripremiali pečurke, pečemo meso dok ne dobije zlatnu boju. Prebacujemo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Za sos zapržimo beli luk u maslinovom ulju. Smanjujemo toplinu i dodajemo senf i polovinu pavlake. Dodajemo preostalu pavlaku i parmezan.
Mešamo dok se ne rastopi, ako je potrebno zgusnemo sa skrobom. Začinimo solju i biberom po ukusu. Ako je ostalo pečuraka dodajemo ih u sos.