Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći file, punjen pečurkama i mocarelom

Pileći file, punjen pečurkama i mocarelom

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
74514837
Pileći file, punjen pečurkama i mocarelom
Fotografije: Iskra
1 / 2
13/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Mnogo ljubavi ima u ovom receptu, ljubavi, pažnje prema detaljima i odnosa prema dobroj hrani"

Potrebni sastojci

  • za pečurke
  • kravlji maslac - 4 supene kašike
  • pečurke - 250 g, isečene
  • beli luk - 4 čena, samleven
  • peršun - 2 supene kašike, svež
  • so
  • biber - po ukusu
  • za pile
  • pileće grudi - 4 komada, bez kože
  • so
  • biber - po ukusu
  • luk u prahu - 1 kašičica
  • peršun - 1 kašičica, suv
  • mocarela - 8 kriški sira
  • parmezan - 1/4 šolje, rendan ili kačkavalj
  • za sos
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 velika čena, mlevena ili sitno iseckana
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • tečna pavlaka - 1 - 1/2 šolje
  • sveži sir - 1/2 šolje, fino izrendan parmezan
  • so
  • biber - po ukusu
  • kukuruzni skrob - 1/2 kašičice, pomešan sa 2 supene kašike vode (ako želimo da zgusnemo sos)
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo maslac u tiganju. Stavljamo beli luk i mešamo minut. Dodajemo pečurke, so, biber i peršun. Kuvamo dok pečurke ne omekšaju i tečnost ne ispari, s vremena na vreme mešamo.

Osušimo pileće grudi. Začinimo solju, biberom, lukom i peršunom. Pravimo proreze po dužini, tako da dobijemo džep. U svako parče stavljamo po 2 kriške mocarele i rasporedimo pečurke ravnomerno. Ako ostanu cele, koristimo za sos.

Stavljamo unutra i po 1 supenu kašiku parmezana. Zatvaramo piletinu sa nekoliko čačkalica za zube. U tiganju u kojem smo pripremiali pečurke, pečemo meso dok ne dobije zlatnu boju. Prebacujemo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Za sos zapržimo beli luk u maslinovom ulju. Smanjujemo toplinu i dodajemo senf i polovinu pavlake. Dodajemo preostalu pavlaku i parmezan.

Mešamo dok se ne rastopi, ako je potrebno zgusnemo sa skrobom. Začinimo solju i biberom po ukusu. Ako je ostalo pečuraka dodajemo ih u sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: