Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Seoska kokošija supa sa raznim povrćem

Seoska kokošija supa sa raznim povrćem

ZoriZori
Guru
8802805k
Seoska kokošija supa sa raznim povrćem
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Spremljena da probudi svaki apetit"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1 komad
  • krompir - 5 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • paprike - 3 komada
  • grašak - 2 šolje
  • luk - 1 komad, crni
  • mladi luk - 1 vezica
  • voda - 4 litre
  • crni biber - zrna
  • piment - zrna
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/2 vezice
  • ljuta aleva paprika - ili sušene ljute papričice
  • kumin
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu kokošku naseckamo na krupne komade i stavljamo u duboku posudu. Zalivamo vodom, dodajemo malo soli, zrna crnog bibera, piment i stavljamo poklopac da uzavri na ringli.

Ako koristite ekspres lonac, vreme kuvanja mesa će se značajno smanjiti tako što se istovremeno sa tim smanjuje i količina potrebne vode.

Kada uzavri dodajemo oljušten krompir naseckan na kockice, šargarepu, grašak, usitnjen crni luk i paprike i ostavljamo na ringli na još otprilike 30-40 minuta u zavisnosti od posude koju koristite.

Meso vadimo, ostavljamo da se ohladi i očistimo od kostiju, nakon čega sečemo na sitne kockice i vraćamo ponovo u šerpu da vri dok ne bude gotovo.

Po želji možete dodati još vruće vode, ako želite da supa bude ređa.

Kada je pileća supa skoro gotova, dodajemo paradajz, oguljen i naseckan na male komade, iseckan čen belog luka, sitno seckan mladi luk, so, crni biber, kumin po ukusu i ostavljamo da malo vri na slabijoj vatri još 10 minuta.

Serviramo u dubljim posudicama, posipamo iseckanim peršunom i ljutom alevom paprikom.

Seoska kokošija supa sa raznim povrćem je gotova.

Ako vam se recept dopada, probajte i naše predloge za petla ili ukusno punjeno pile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: