Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Šumsko voće

Torta Šumsko voće

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Torta Šumsko voće
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"I sledeći put kad budete pravili tortu zapamtite - bolje pet torti sa jednom svećicom, nego jedna torta sa pet svećica"

Potrebni sastojci

  • piškote - 400 g
  • keks - 1 paket, čajni, sa kakaom
  • šumsko voće - 300 g
  • za karamel
  • šećer - 100 g, braon, Demarara
  • pavlaka - 120 ml, tečna
  • maslac - 60 g, mekan
  • za fil
  • pavlaka - 600 g, kisela
  • krem sir - 250 g
  • šećer - 3 supene kašike, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite karamel sos tako što stavite šećer u tiganj i karamelizujete ga na gladak karamel, sipajte pavlaku i stavite maslac. Mešajte dok se ne rastopi.

Napravite fil tako što u posudu stavite pavlaku, šećer u prahu i krem sir. Pažljivo mešajte spatulom, nemojte koristiti mikser, zato što će pavlaka posti vodena i posle će teško da se stegne.

U pleh poređajte pola piškota, prelijte ih karamel smesom. Preko njih stavite keks, pospite polovinom šumskog voća i stavite polovinu fila, rasporedite po celoj površini i poravnajte.

Preko krema stavite preostale piškote, pokrijte preostalim filom i ukrasite voćem.

Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne 6 sati.

Voće možete zameniti po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: