Način pripreme
Rastvorite kvasac sa mlakim mlekom, dodajte malo šećera i 1 supenu kašiku brašna. Promešajte i ostavite 15 minuta na toplom da nadođe.
Prosejte brašno dva-tri puta. Napravite udubljenje i u njega stavite prstohvat soli, vanilu, izrendanu koru limuna i sok.
Umutite jaja sa šećerom, koliko da se rastvori, ne treba da dobijete krem.
U njih stavite kašiku ruma ili konjaka i dodajte ih u udubljenje.
Počnite da mesite rukama, dodajte po malo od kvasca. Mesite dok se ne upije u smesu.
Rastopite maslac i dodajte ga u delovima u testo, dok mesite, dobro je da udarite 100 puta o sto i da ga razvlačite rukama. Testo treba da upije ceo maslac i da na kraju dobijete glatku i elastičnu loptu.
Pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom da nadođe i da se udvostruči.
Izmomite čokoladu na komade, a bademe sitno isecite, možete koristiti listiće badema.
Gotovo testo podelite na dva jednaka dela - za dva milibrota.
Jedan deo razvucite na pravougaonik i pospite bademima i komadima čokolade.
Uvijte u rolat i stavite u kalup za kuglof, namazan maslacem.
Sa drugim delom uradite isto.
Ostavite kalupe na toplom da testo ponovo nadođe jedan sat, nakon toga makazama napravite nekoliko proreza sa strane po testo, na rastojanju jedan od drugog, namažite umućenim belancem i pospite bademima i kristal šećerom.
Pecite na 160 stepeni dok ne dobju zlatnu boju, oko jedan sat.