Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kari»Svinjetina sa kari sosom

Svinjetina sa kari sosom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Svinjetina sa kari sosom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Sočna svinjetina, koju vam preporučujemo da servirate sa belim pirinčem i sa puno ljubavi"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, plećka
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 200 g, šampinjoni
  • đumbir - 1 kašičica, izrendan
  • kumin - 1 kašičica
  • karadamon - 1 kašičica
  • kari - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • kokosovo mleko - 250 ml
  • so
  • biber
  • peršun - ili korijander
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade, stavite maslinovo ulje u duboki tiganj i pržite 5 minuta dok meso ne dobije zlatnu boju.

Izvadite meso na ubrus, očistite i sitno isecite luk i beli luk. Stavite ih u tiganj, pržite na kratko i stavite pečurke.

Promešajte i kuvajte nekolko minuta dok pečurke ne omekšaju, stavite đumbir, kardamon, so i kumin. Dodajte ponovo meso, promešajte, sipajte sirće, kari i biber. Promešajte i kuvajte 3 minuta.

Sipaje kokosovo mleko i malo vode, promešajte i ostavite nekoliko sekundi na vatri, nakon toga skinite.

Sipajte smesu u pleh, pokrijte folijom i pecite jelo u rerni na 160 stepeni oko sat i po. Pre serviranja pospite peršunom ili korijanderom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: