Način pripreme
Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju, ako koristite basmati pirinač za garnirung. Ja sam ovog puta napravila tradicionalni garnirung, pirinač sa šargarepama i graškom koji možete pogledati na sajtu,
Operite šnicle, osušite, začinite solju i crnim biberom i propržite u zagrejanom ulju na otprilike 2 minute sa svake strane.
Izvadite iz tepsije i završite kuvanje u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni na otprilike 15 minuta.
Dinstajte iseckani šalot u tiganju dok ne postane blago smeđ, izmešajte sa karijem i deglazirajte belim vinom, ostavite da se redukuje. Pomešajte bademe i krem freš. Začinite solju i crnim biberom.
Očistite pečurke i propržite ih u zagrejanom maslacu na otprilike 2-4 minute. Začinite solju i crnim biberom. Ja nisam koristila pečurke ovog puta!
Rasporedite garnirung sa pirinčem u tanjire i stavite svinjske šnicle. Zalijte sosom i servirajte.
Svinjski kotleti sa kari sosom su veoma ukusni.