Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Rigatoni sa kari sosom i kačkavaljem

Rigatoni sa kari sosom i kačkavaljem

Rigatoni sa kari sosom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Izazivamo vas da napravite aromatičan ručak sa oba sastojka za samo 15 minuta"

Potrebni sastojci

  • rigatoni - 200 g
  • kačkavalj - 50 g
  • za sos
  • maslac - 50 g
  • brašno - 100 g
  • pileći bujon - 1 kocka
  • kari - pola paketa
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se skuvaju rigatoni u vreloj posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Ocedimo, sipamo u posudu, posipamo kašikom maslinovog ulja, mešamo da se ne zalepe i ostavljamo sa strane.

Priprema se kari sos, dok se za tu svrhu zagreva maslac u tiganju, dok se ne rastopi. Sipamo brašno i kari, mešamo da se proprži za minut.

Pileći bujon se unapred rastvara u 2-3 šolje vrele vode. Sipamo pileći bujon u tiganj iz dva ili tri puta, uz neprkidno mešanje na umerenoj vatru dok se ne dobije potrebna gustina.

Začinjava se s malo soli, ako ima potrebe i biberom.

Rigatoni se prelivaju sosom i mešaju dobro, da upiju aromatičan kari sos.

Serviramo porciju u tanjiru, odozgo posutu narendanim kačkavaljem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: