Torta Kupine

24/01/2018
"Sočna voćna torta, koja u sebi ima sunčeve zrake, raspoloženje i miris leta "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite prvu koru tako što u posudi umutite jaja sa vanilom i šećerom na kremastu smesu. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu od jaja, mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.

Uzmite veliki, ravan pravougaoni pleh, stavite papir za pečenje, namažite ga sa malo ulja i sipajte smesu, rasporedite je po celoj površini pleha. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta, proverite čačkalicom za zube. Izvadite koru i ostavite da se ohladi.

Napravite drugu koru na isti način kao i prvu, ali dodajte kakao i obojite. Stavite u isti pleh, obložen papirom za pečenje, kad bude gotovo sklonite pleh i ostavite da se ohladi.

Napravite puding prema uputstvu na pakovanju.

Okrenute jednu koru, skinite pažljivo papir na pečenje i podelite je na pola, treba da dobijete dva pravougaonika. Uradite isto i sa drugom korom.

Poređajte tortu tako što u poslužavnik stavite jednu polovinu bele kore, prelijte sa malo svežeg mleka, namažete slatkom i sipate deo fila, poklopite polovinom kakao kore, ponovo prelijete, namažete slatkom, fil, pokrivate belom korom i tako dok ne stavite poslednju kakao koru, koju namažete slatkom i obilno preostalim filom.

Tortu ukrasite kupinama i ostavite u frižider na nekoliko sati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar