Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Dinstano Pile»Piletina sa paradajzom, pirinčem i povrćem

Piletina sa paradajzom, pirinčem i povrćem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791342k127
Piletina sa paradajzom, pirinčem i povrćem
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
25/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sočno pileće meso sa sosom i pirinčem - evo ovako izgleda idealan ručak"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • za začinjavanje
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • paradajz - 350 g, iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada
  • žute paprike - 2 komada
  • luk - 5 glavica, crni, mali
  • bujon - pileći
  • biber - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičixa
  • čubar - 2 prstohvata
  • za pirinač
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso i ako je pile celo isecite ga na komade. Stavite ga u pleh i namažite smesom od aleve paprike, bibera, soli malo maslinovog ulja.

Očistite šargarepu, paprike i luk, operite i isecite šargarepu na krugove, luk - krupnije, a paprike - na trakice. Dodajte povrće u pleh, stavite paradajz, šećer i začine. Sipajte bujon, promešajte i uvijte aluminijumskom folijom. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Napravite pirinač tako što stavite vodu da provri, dodajte malo maslinovog ulja i začine.

Operite pirinač hladnom vodom da spadne skrob, i stavite ga u šerpu. Kuvajte pirinač 10 minuta sa poklopcem, nemojte otvarati. Skinite sa vatre i ostavite poklopljen još 15 minuta.

Servirajte pirinač u tanjiru i oko njega stavite meso i sipajte sos iz pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: