Način pripreme
Očistite meso i ako je pile celo isecite ga na komade. Stavite ga u pleh i namažite smesom od aleve paprike, bibera, soli malo maslinovog ulja.
Očistite šargarepu, paprike i luk, operite i isecite šargarepu na krugove, luk - krupnije, a paprike - na trakice. Dodajte povrće u pleh, stavite paradajz, šećer i začine. Sipajte bujon, promešajte i uvijte aluminijumskom folijom. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Napravite pirinač tako što stavite vodu da provri, dodajte malo maslinovog ulja i začine.
Operite pirinač hladnom vodom da spadne skrob, i stavite ga u šerpu. Kuvajte pirinač 10 minuta sa poklopcem, nemojte otvarati. Skinite sa vatre i ostavite poklopljen još 15 minuta.
Servirajte pirinač u tanjiru i oko njega stavite meso i sipajte sos iz pečenja.