Način pripreme
Za ovu piletinu na kineski način, prvo meso isečemo na kockice i stavimo u posudu. Dodajte so, soja sos, senf, kečap, slatki čili. Promešajte i ostavite da odstoji.
Za to vreme pripremamo povrće. Patlidžan oljuštite i isecite na trake.
Isto radimo sa tikvicama. Propržite u tiganju na malo masnoće, začinite solju, soja sosom i origanom.
Sipamo ih u šerpu i pečemo paradajz, isečen na velike kriške, a zatim i luk - opet na kriške.
Dodajte u povrće. Dodajte malo ljuto-slatkog sosa i soja sosa za dodatni ukus i promešajte.
Propržite piletinu u tiganju i dodajte je povrću.
Piletina sa povrćem na azijski način - serviramo sve na tanjiru, jedemo i uši nam gore.
Ako vam se dopada recept, probajte naše druge predloge za piletinu na kineski način, piletinu sa povrćem ili naš pirinač na kineski način.