Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa povrćem na azijski način

Piletina sa povrćem na azijski način

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5322155
Piletina sa povrćem na azijski način
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Piletina sa povrćem na azijski način - serviramo sve na tanjiru, jedemo i uši nam gore."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • patlidžan - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • čili sos - sladak
  • so
  • soja sos
  • kečap
  • senf
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu piletinu na kineski način, prvo meso isečemo na kockice i stavimo u posudu. Dodajte so, soja sos, senf, kečap, slatki čili. Promešajte i ostavite da odstoji.

Za to vreme pripremamo povrće. Patlidžan oljuštite i isecite na trake.

Isto radimo sa tikvicama. Propržite u tiganju na malo masnoće, začinite solju, soja sosom i origanom.

Sipamo ih u šerpu i pečemo paradajz, isečen na velike kriške, a zatim i luk - opet na kriške.

Dodajte u povrće. Dodajte malo ljuto-slatkog sosa i soja sosa za dodatni ukus i promešajte.

Propržite piletinu u tiganju i dodajte je povrću.

Piletina sa povrćem na azijski način - serviramo sve na tanjiru, jedemo i uši nam gore.

Ako vam se dopada recept, probajte naše druge predloge za piletinu na kineski način, piletinu sa povrćem ili naš pirinač na kineski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: