Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Zapečena piletina sa povrćem i parmezanom

Zapečena piletina sa povrćem i parmezanom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Zapečena piletina sa povrćem i parmezanom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Izbor vina uz ovo fantastično jelo prepuštamo vama"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • tikvica, - 1 manja, isečena na kockice
  • luk - 1 glavica, isečen na rebarca
  • paradajz - 1 veći, isečen na kocke
  • spanać - 2 šake, iseckan
  • sremuš - 1/2 veze, iseckan
  • feta sir - 50 g, grubo smrvljen
  • parmezan - 30 g, nariban
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • bosiljak
  • morska so
  • crni biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • grčki jogurt - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 180°C.

Pileće meso iseći na kocke velićine zalogaja, začiniti ga usitnjenom kokošijom kockom, pobiberiti i rasporediti u tri podmazane zemljane posude.

Iseckano povrće malo posoliti, pobiberiti i poprskati maslinovim uljem, rasporediti ga preko mesa, posuti bosiljak, dodati feta sir, grčki jogurt i na kraju parmezan.

Zapeći 45 minuta u zagrejanoj rerni.

Posluziti uz zelenu salatu, rukolu, mladi luk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: