Način pripreme
U posudu sipajte dve šolje vode i stavite 200 g šećera. Ugrejte tečnost dok ne provri. Dodajte izrendanu koru od limuna.
Porešajte kadaif u odgovarajuću posudu. Prelijte ga šećernim sirupom i ostavite da se dobro natopi.
Odvojite 1/2 šolje svežeg mleka, a preostalo kuvajte na vatri, dodajte 50 g šećera.
Rastvorite skrob od karamele u odvojenom mleku, treba da dobijet kašu.
Kad mleko provri lagano sipajte skrob, uz neprestano mešanje.
Mešajte dok se krem ne zgusne. Skinite posudu sa vatre. Dodajte 50 g maslaca i mešaje dok se ne rastopi.
Rastopite čokoladu na pari i dodajte 30 g maslaca.
Prelijte kadaif kremom i ukrasite kokosovim brašnom i rastopljenom čokoladom.
Ostavite tortu na oko 30 minuta na hladnom da se stegne.