Torta Kadaif

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
25/01/2018
"Da, ne grešite, stvarno je toliko ukusna kao što vam se čini "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 288
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 300 g
  • krem skrob - 1 kesica, karamel
  • sveže mleko - 700 ml
  • šećer - 250 g
  • čokolada - 50 g
  • maslac - 50+30 g
  • kokosovo brašno
  • kora od limuna - izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte dve šolje vode i stavite 200 g šećera. Ugrejte tečnost dok ne provri. Dodajte izrendanu koru od limuna.

Porešajte kadaif u odgovarajuću posudu. Prelijte ga šećernim sirupom i ostavite da se dobro natopi.

Odvojite 1/2 šolje svežeg mleka, a preostalo kuvajte na vatri, dodajte 50 g šećera.

Rastvorite skrob od karamele u odvojenom mleku, treba da dobijet kašu.

Kad mleko provri lagano sipajte skrob, uz neprestano mešanje.

Mešajte dok se krem ne zgusne. Skinite posudu sa vatre. Dodajte 50 g maslaca i mešaje dok se ne rastopi.

Rastopite čokoladu na pari i dodajte 30 g maslaca.

Prelijte kadaif kremom i ukrasite kokosovim brašnom i rastopljenom čokoladom.

Ostavite tortu na oko 30 minuta na hladnom da se stegne.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar