Kadaif sa mekanim kremom

22/01/2020
"Domaći kadaif sa mekanim kremom - neka vam je život sladak čak i kada u nekim trenucima osećate gorčinu "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano282
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem, 800 ml od mleka stavljamo da se ugreje zajedno sa šećerom.

U posudi umutimo jaja, brašno i preostalo mleko. Stavljamo toplo mleko u smesu da se poravnaju temperature i nakon toga pomešamo.

Kuvamo dok se ne gusne uz neprestano mešanje. Nakon što skinemo sa vatre stavljamo maslac i vanilu.

Krem se može jesti kao desert ili da se koristi za razne kolače i torte.

Ostavljamo da se ohladi i pripremamo kadaif. Iskidamo sitno i u dubljoj posudi propržimo kadaif sa maslacem na tihj vatri, postepeno mešamo dok ne dobije zlatnu boju, dodajemo šećer i pržimo 3-4 minuta.

Nakon toga u hladan krem dodajemo pavlaku i mutimo mikserom.

Rasporedimo polovinu kadaifa u pleh, pritiskamo lepo i poravnamo. Sipamo krem odozgo i sipamo ravnomerno preostali deo kadaifa.

Stavljamo kadaif sa mekanim kremom u plehu u frižider na 3-4 sata.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar