Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa sirevima

Lazanja sa sirevima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Lazanja sa sirevima
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Jednog dana ćemo krenuti na dijetu, ali ne danas, ne kada nas na stolu čeka lazanja sa sirevima"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanje - 400 g
  • sir - 200 g, gauda
  • sir - 200 g, edamer
  • kačkavalj - 200 g
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • luk - 2 glavice, crni
  • so
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za bešamel
  • maslac - 50 g
  • brašno - 50 g
  • sveže mleko - 1 l
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i sitno ga isecite. Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i stavite luk da se prži. Pržite nekoliko minuta dok ne omekša i stavite mlevno meso.

Izgrobite ga i ostavite nekoliko minuta da se prži. Sipajte paradajz, stavite malo šećera i dodajte so, biber, alevu papriku i bosiljak.

Poklopite i ostavite da se dinsta 5 minuta, nakon toga skinite poklopac, promešajte i ostavite da tečnost ispari. Skinite sa vatre i stavite šerpu, stavite maslac u nju i ugrejte. Sipajte brašno i mešajte. Lagano sipajte mleko uz neprestano mešanje, kuvajte dok se bešamel sos ne zgusne.

Uzmite pleh, na dno stavite malo bešamela, rasporedite ga, odozgo poređajte kore za lazanje jednu do druge. Stavite paradajz sos sa mlevenim mesom, rasporedite obilno preko kora, nakon toga sipajte bešamel.

Odozgo stavite nov red kora, ponovo prelijte paradajz sosom i bešamelom. Isecite edamer sir i rasporedite ga preko soseva. Pokrijte novim redom kora, ponovo sosevi i izrendajte gaudu, pospite preko soseva.

Nakon toga ponovo kore, paradajz sos i bešamel i na kraju završite poslednjim korama i preostalim sosevima. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u rernu na 180 stepeni 45 minuta.

Izrendajte kačkavalj, skinite foliju, i pospite ga preko lazanje. Vratite u rernu na još 10 minuta dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: