Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl sa ribizlama i višnjama

Krambl sa ribizlama i višnjama

Krambl sa ribizlama i višnjama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Hrskava korica i aromatične višnje - krembl za sve koji ne mogu da odole ovoj magičnoj kombinaciji"

Potrebni sastojci

  • višnje - 200 g
  • ribizle - 100 g
  • brašno - 1 šolja
  • ovsene pahuljice - 1 šolja
  • maslac - 100 g
  • suvo grožđe - 2 supene kašike
  • keks - 3 komada, sa kakaom
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • skrob - 2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite višnje od koštica, a ribizle od drške. Namažite maslacem odgovarajući kalup za pečenje.

Dodajte skrob u voće i promešajte. Sipajte smesu u pleh i pecite 5-6 minuta na 180 stepeni u rerni.

Pomešajte brašno sa ovsenim pahuljicama, dodajte suvo grožđe, keks, izlomljen na male komade, smeđi šećer, vanilu i mekani maslac. Mesite dok ne dobijete mrvice.

Izvadite kalup iz rerne, poređajte mrvice odozgo i lagano pritisnite.

Vratite pleh ponovo u rernu i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: