Način pripreme
Stavite kajsije u posudu, pokrijte ih vodom i potopite na jednu noć.
Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca mikserom dok ne dobijete penu.
Kajsije, 15-20 urmi (zavisi koliko slatko želite da bude) i 50 g kakaa sameljite u blenderu na gladak krem.
U velikoj posudi pomešajte krem i belanca, mutite pažljivo uz pomoć spatule, da ne padnu belanca.
Sipajte smesu u kalup srednje veličine i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni, 15 minuta.
Ostavite koru sa strane da se ohladi, a za to vreme možete napraviti fil za tortu.
Potopljene kajsije, plus voda, 2 supene kašike kakaa (20-25 g) i 4-5 urmi ispasirajte.
Namažite fil preko hladne kore i stavite u frižider na nekoliko sati.
Po želji tortu možete ukrasiti orasima, voćem ili nečim drugim.