Tiramisu kockice

05/02/2018
"Italijanski kolači nemaju konkurenciju, zato ćemo vas danas iznenaditi sa ovim neverovatnim tiramisu kockicama, koje uopšte nisu komplikovane za pripremu"
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 519
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 žumanca i 4 belanca za koru
  • šećer u prahu - 150 g
  • brašno - 120 g
  • skrob - 30 f
  • kakao - 1 supena kašika, prirodan
  • liker - 30 g, Amareto, za prelivanje kore
  • kafa - 2 šolje, jak espreso, za prelivanje kore
  • jaja - 5 žumanaca, za krem
  • šećer u prahu - 120 g, za krem
  • maskarpone - 700 g, sir
  • vanila - 1 kesica ili ampula
  • želatin - 12 listova, beo
  • rum - 4 ml
  • limun - 2 supene kašike, sok
  • šećer - 1 supena kašika
  • pavlaka - 200 - 300 ml, tečn a
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • kakao - u prahu, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili koru, prvo umutite žumanca sa polovinom šećera u prahu. Posebno umutite belanca sa prstohvatom soli na čvrst sneg i na kraju ih umutite sa preostalim šećerom u prahu. Treba da budu mnogo tvrda. Pažljivo pomešajte belanca sa žumancima. Prosejte brašno sa skrobom i pomešajte sa smesom od belanaca i jaja.

Na kraju pomešajte sa kakaom. Sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite koru da se peče 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Gotovu koru ostavite da se ohladi i izvadite na rešetku. Čim se potpuno ohladi, prelijte je smesom od likera i jakog espresa.

Za pripremu krema prethodno potopite želatin u hladnu vodu, da omekša. Na pari (ne vrela voda) zajedno umutite žumanca. šećer u prahu za krem, vanilu, dok ne dobijete pen u. Iscedite mekani želatin i dodajte ga u lagano ugrejan rum i sok od limuna.

Smesu od želatina sipajte u smesu od jaja i dobro promešajte. Ostavite krem da se ohladi. Nakon toga ga umutite i dobro pomešajte sa maskarponeom. Posebno umutite pavlaku sa vanilin šećerom i ddoajte je u smesu koja je već počela da se želira.

Ovako prirpremljenim kremom pokrijte koru i dobro poravnajte. Ostavite u frižideru na 4-5 sati. Pre serviranja isecite na kockice. Servirajte tiramisu kockice obilno posute kakaom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar