Način pripreme
Za ovu tortu su potrebne tri kore, svaka se prirpema na sledeći način.
U posudi umutite jaja i šećer. Dodajte ulje, sveže mleko i vanilu, i ponovo mutite.
Dodajte brašno sa praškom za pecivo i bademovo brašno. Promešajte lepo, dok ne dobijete homogenu smesu
Uljem namažite dno pleha u kome ćete peći koru, o obložite ga papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Za to vreme pripremie drugu koru, i kad se i ona ispeče, na isti način napravite i treću koru.
Pripremite fil tako što pomešate pavlaku sa tečnom čokoladom i lepo umutite.
U bademovo brašno sipajte 2 supene kašike ruma i kad ga promešate, dodajte ga u čokoladni krem.
Muite lepo dok ne dobijete homogenu smesu.
Na poslužavnik stavite prvu koru. Pospite je sa 5-6 supenih kašika intrant kafe, rastvorene u toploj vodi.
Namažite 1/3 fila od čokolade i badema, preko pospite sa 6 supenih kašika mlevenog keksa i 2 supene kašike suvog grožđa, prethodno potopljenog u rum.
Odozgo stavite drugu koru i sa njom uradite isto kao i sa prvom. Na kraju stavite treću koru, pospite je kafom, namažite odozgo i sa strane filom. Poravnajte i sa strane pospite mlevenim orasima ili bademima.
Na pari rastopite prirodnu čokoladu i ukrasite gotovu tortu, dajući joj završnicu.