Način pripreme
Počnite tako što ćete miks voća natopiti vinom od malina kako bi moglo da nabubri dok pripremate ostali deo sastojaka za čoko tortu.
Zagrejte pavlaku dok ne počne da se krčka.
Skinite je sa ringle i podelite u dve posude. U jednu posudu stavite belu čokoladu, a u drugu prirodnu kuvertiru.
Mešajte dok se ne dobiju glatke smese i ostavite ih da se hlade sat vremena.
Da bi bilo brže možete da ih stavite u frižider, ali ih nadgledajte i mešajte ih da se ne bi preterano mnogo stegle.
Treba da budu kao gusta pavlaka i da se mažu sa lakoćom.
Ja sam ostavila smese da se u potpunosti ohlade na sobnoj temperaturu, a nakon toga sam stavila u frižider na 3 sata tako što sam izvesno vreme /kada se setim/ mešala.
Zagrejte rernu na 180°C.
Pomažite jedan kalup od 26 centimetara sa nelepećim premazom i njegovo dno obložite papirom za pečenje.
U posudu sipajte brašno, kakao, maslac, samlevene urme*, prašak za pecivo i jaja i umutite ih mikserom dok se ne dobije glatka i kremasta smesa.
*Urme očistite od koštica i stavite sa 30 milimetara u blender. Sameljite u glatku smesu.
U posudu dodajte kafu i komadiće prirodne čokolade.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Rasporedite je u kalup, a odozgo rasporedite oceđeno sušeno voće.
Istupkajte ih kašikom kako bi moglo da potone u smesu.
Stavite tepsiju u sredinu prethodno zagrejane rerne na 180 °C.
Pecite 25 minuta dok čačkalica koju zabodete u sredinu ne bude čista.
Sačekajte 5 minuta kalup sa korom da se hladi, a nakon toga okrenite koru na metalnu rešetku, ogulite papir i ostavite je da se u potpunosti ohladi.
Nakon toga rasecite na dva dela kroz sredinu kako biste dobili dve kore za tortu jednake veličine. Postoje alati za sečenje, ali i nož će vam odraditi posao.
Oštricom se neće toliko zgnječiti čokoladna kora kao sa nožem. Imajte to u vidu.
Stavite koru na poslužavnik, odozgo namažite kremom sa prirodnom kuveritirom, ponovo stavite koru, posle ponovo krem sa prirodnom kuvertirom i na kraju rasporedite beli krem odozgo za završetak unikatne torte.
Kao što vidite na fotografijama, on je više od tamnog krema tako što se drugi sloj ne vidi mnogo, zato što ga je sakrio beli krem.
Stavite u frižider na 1 noć kako bi dobro odstajao.
Pospite tortu prirodnim kakaom u prahu, a odozgo poređajte domaće tartufe (bombone).
Možete da koristite i drugu vrstu dekoracije, prema vašim preferencijama.
Ponovo stavite tortu u frižider do momenta kada ćete je konzumirati.
Pre nego što je isečete i poslužite, izvadite je na 30 minuta do sat vremena kako bi se otpustila.
Prijatno sa mojom čokoladnom tortom sa ukusom citrusa!