Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom da se dobije sipkast krem.
U kiselo mleko dodajte sodu razblaženu sa sirćetom i dobro promešajte, ostavite da nabubri. To dodajte u smesu sa jajima i promešajte.
Pri neprestanom mešanju, u njih nalijte malo ulja, prosejan kakao, vanilu i prosejano brašno da se dobije glatka i homogena smesa.
Smesu sipajte u kalup za torte veličine 22 cm, obložen papirom za pečenje. Kakao koru pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta, drvenom čačkalicom proveravajte da li je gotovo. Gotovu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
Za krem u meki malsac dodajte koru pomorandže, narendanu na sitno rende i promešajte da se dobije mekani krem. Pri neprestanom mešanju dodajte jednu po jednu kašiku kondenzovanog mleka.
Krem od maslaca savršeno čuva svoj oblik i ispada sjajno.
Isecite poklopac (vrh) kore, to će nam poslužiti kao ukras za tortu, tako što ga nadrobite da se dobiju mrve. Ostali deo pažljivo isecite na tri tanke kore.
Počnite da sastavljate čokoladnu tortu, ređajući na tacnu koru i krem, završavajući kremom.
Na krem pospite mrvice vrha kore i domaću čokoladnu tortu sa kremom od maslaca zajedno sa podmetačem stavite u frižider da se krem upije i stegne.