Način pripreme
Napravite testo za kore tako što u posudi umutite jaja sa šećerom na mekan krem, dodajte ulje i kokosovo brašno, mutite mikserom i uz neprestano mešanje dodajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom, dodajte i sveže mleko dok ne dobijete testo za kolač.
Namažite dva kalupa za tortu, prečnika 24 cm i pospite brašnom. Smesu ravnomerno rasporedite u dva kalupa i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, proverite čačakalicom za zube.
Gotove kore izvadite i okrenit na metalnu rešetku, ostavite da se ohlade.
Napravite krem tako što mutite krem sir sa eurokremom, dok ne dobijete homogenu smesu, nakon toga dodajte kiselu pavlaku i mešajte drvenom kašikom, dok ne dobijete homogen krem.
Za preliv korsitite šećerni sirup ili ugrejte malo mleka sa kašikom šećera i promešajte.
Uzmite jednu koru, stavite je na poslužavnik, ako se podigla prilikom pečenja isecite nožem tako da dobijete ravnu koru, prelijte svežim mlekom, stavite polovinu krema i stavite drugu koru, ponovo prelijte i pokrijte tortu preostalim kremom, treba da namažete i sa strane. Ostavite je u frižideru na pola sata.
Za to vreme napravite čokoladni ganaš za pokrivanje torte. U kaserolu stavite pavlaku i ugrejte na vatri, pre nego što provri skinie i izlomite čokoladu unutra. Ostavite na minut da se čokolada rastopi i promešajte.
U početku će smesa izlgedati kao da se presekla, mešajte dok ne dobijete lepu čokoladnu i homogenu smesu. Ostavite na pola sata da se ohladi i stegne malo, izvadite tortu i sipajte ganaš, poravnajte nožem.
Na kraju tortu ukrasite po želji, ja sam imala kokosovo brašno i to sam koristila. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati.