Način pripreme
1. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite na čvrst sneg sa vatom soli - za savršen rezultat treba da poštujete nekoloko preporuka: posuda u kojoj ćete mutite treba da bude idealno suva, nastavci miksera takođe, takođe da nema ni kapi žumanca u njima, zato ih odvajajte pažljivo. Za temperaturu belanaca - koje mene savršeno ispadne i kada su hladna, a i kada su na sobnoj temperaturi.
2. U posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i kašikom mlake vode dok ne pobele. Dodajte maslac - rastopljen, ali ne vreo, i uz neprestano mešanje dodajte mleko, kakao i brašno, prašak za pecivo, prosejte suve sastojke. Smesa bude veoma retka i prska prilikom mućenja, ali nemojte da vas to plaši.
3. Dodajte mekana belanca, malo po malo, laganim pokretima dok se potpuno ne integrišu, i sipajte smesu u namazan i brašnom posut pleh. Pecite u prethdono ugrejanoj rerni na 160 stepeni 45 minuta.
4. Čim izvadite gotov kolač, ostavite ga da se ohladi i kad bude skoro pa hladan, počnite da pripremate čokoladni preliv. Možete ga iseći na komade, da bolje upije.
5. Na umernoj vatri ugrejte pavlaku, šećer i maslac i dodajte tartufe (nekoliko odvojite za ukras) i crnu čokoladu. Čim se rastopi sipajte topao preliv preko kolača i ostavite da lepo upije, minimum 2-3 sata.
Kolač bude savršen, sa nežnom tekstuom, topi se u ustima zbog toga što u njemu ima veoma malo brašna. Vrsta nemogućih kolača je, kod kojih se prilikom pečenja odvajaju dva sloja različite teksture, izgleda i boje, zato sam ga nazvala magičan
Napomena: Ako ne volite previše slatko, smanjite količinu šećera.
Prijatno!