Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Ruski čokoladni kolač

Ruski čokoladni kolač

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
293969
Ruski čokoladni kolač1 / 2
22/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedinstvena stvar koju sada želimo je da probamo ovaj ruski čokoladni kolač"

Potrebni sastojci

  • brašno - 175 g
  • orasi - 100 g
  • šećer - 175 g
  • maslac - 250 g
  • jaja - 5 komada
  • tamna čokolada - 125 g
  • votka - 75 ml
  • kakao - 50 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • za glazuru
  • tamna čokolada - 100 g
  • šećer u prahu - 75 g
  • kakao - 25 g
  • votka - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za ruski kolač u dubljoj činiji pomešajte prosejano brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo.

Rastopite čokoladu na pari. Kada se istopi, dodajte maslac.

Kakao rastvorite u votki i umutite jaja sa šećerom.

Zatim sve tečne sastojke pomešajte i na kraju, malo po malo, dodajte brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i rasporedite je u podmazan pleh ili kalup.

Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne osuši (probajte čačkalicom).

Kada je gotov, ostavite ga sa strane da se ohladi. U šerpi na šporetu pomešajte šećer u prahu, votku i dodajte 3 kašike vode.

Uz mešanje dodajte kakao. Kada se sve rastvori, sklonite sa vatre. Dodajte prethodno iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Kada je domaća čokoladna glazura gotova, sačekajte da se malo ohladi i prelijte kolač glazurom.

Pre serviranja, ostavite ruski čokoladni kolač da se stvrdne i isecite ga na komade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: