Način pripreme
Za ruski kolač u dubljoj činiji pomešajte prosejano brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo.
Rastopite čokoladu na pari. Kada se istopi, dodajte maslac.
Kakao rastvorite u votki i umutite jaja sa šećerom.
Zatim sve tečne sastojke pomešajte i na kraju, malo po malo, dodajte brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i rasporedite je u podmazan pleh ili kalup.
Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne osuši (probajte čačkalicom).
Kada je gotov, ostavite ga sa strane da se ohladi. U šerpi na šporetu pomešajte šećer u prahu, votku i dodajte 3 kašike vode.
Uz mešanje dodajte kakao. Kada se sve rastvori, sklonite sa vatre. Dodajte prethodno iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Kada je domaća čokoladna glazura gotova, sačekajte da se malo ohladi i prelijte kolač glazurom.
Pre serviranja, ostavite ruski čokoladni kolač da se stvrdne i isecite ga na komade.