Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom u sipkast krem. Jedno za drugim dodajte vanilu, sveže mleko i ulje, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajte unapred pomešane prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, mešajte špatulom dok se ne dobije homogena smesa.
Sipajte smesu u tepsiju namazanu uljem, prečnika 28 cm. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu i pecite dok ne bude gotovo otprilike 25 minuta.
Dok se peče pripremite sirup. Pomešajte vodu, šećer, izlomljenu čokoladu i sok polovine limuna, stavite na ringlu i kuvajte 3 minute nakon što provri.
Pažljivo zalijte vrući kolač vrućim sirupom, ostavite da se u potpunosti ohladi.
Za glazuru pomešajte pavlaku, maslac i čokoladu izlomljenu na komade. Stavite na umerenu vatru i uz neprestano mešanje dok se u potpunosti ne istopi čokolada i maslac, dok se ne dobije glatka homogena smesa.
Zalijte ohlađeni čokoladni kolač glazurom i stavite da se u potpunosti ohladi pre serviranja.
Super čokoladni kolač je gotov.