Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići sa maslacem»Keksići od maslaca sa vanilom i čokoladom

Keksići od maslaca sa vanilom i čokoladom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Keksići od maslaca sa vanilom i čokoladom
Fotografije: marcheva14
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
13 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
30
"Ovi keksići su prosto neverovatni - nećete moći da se zasitite"

Potrebni sastojci

  • testo od maslaca sa vanilom
  • maslac - 113 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 100 g, kristal
  • žumanca - 1 komad
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • brašno - 150 g, belo
  • so - 1/4 kašičice
  • TESTO OD MASLACA SA ČOKOLADOM
  • maslac - 113 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 100 g, kristal
  • žumanca - 1 komad
  • brašno - 125 g, belo
  • kakao - 30 g, visok procenat
  • so - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

1. Testo od vanile:

U posudi miksera umutite maslac na krem, dodajte i šećer. Mutite na velikoj brzini oko 3 do 5 minuta, dok ne dobijete mekanu smesu. Dodajte i žumance i vanilu, ponovo mutite samo dok se ne pomeša sa smesom od maslaca.

Brašno i so dodajte u dve porcije i mešajte spatulom dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte pravougaonik, uvijte u foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.

1. Čokoladno testo:

U posudi miksera umutite maslac na krem, dodajte i šećer, mutite oko 3 do 5 minuta dok ne dobijete mekanu smesu. Dodajte žumance, mešajte dok se ne pomeša sa smesom.

Brašno dodajte sa solju u porcijama, a kakao kroz cedoljku i mešajte spatulom dok ne dobijete homogenu smesu. Oblikujte pravougaonik, uvijte u foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.

Hladno testo od vanile razvijte oklagijom između dva papira za pečenje, u pravougaonik prečnika 30/23 cm. Čokoladno testo razvucite na isti način i stavite na testo od vanile i uz pomoć papira za pečenje uvijte u rolat.

Uvijte ponovo u foliju i ostavite na 1 sat u frižideru. Kad se dovoljno ohladi, oštrim nožem secite na kriške oko 6 mm. Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni 12-15 minuta, dok ivice ne porumene.

Keks ostavite u plehu da se ohladi oko 7 minuta, nakon toga ga izvadite.

Napomena: Keks od maslaca bogatog ukusa sa klasičnom kombinacijom vanile i kakaa. Dečiji omiljeni keks, zbog lepih spirala.

Recept je jednostavan i brz, sa poznatim sastojcima, testo se može pripremiti prethodno i čuvati u frižideru do 3 dana i da se kasnije ispeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: