Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Dinstane pečurke sa maslacem i kačkavaljem

Dinstane pečurke sa maslacem i kačkavaljem

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Dinstane pečurke sa maslacem i kačkavaljem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Još niste probali ovakve pečurke? Da znate, mnogo ste propustili"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, sveže (ili 250 g, sterilisane)
  • maslac - 125 g, kravlji
  • kačkavalj - 150 g
  • mirođija - 1/2 veze
  • biber
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke operite i ako je potrebno, isecite ih. U dubokom tiganju zagrejte maslacm posolite pečurke i stavite ih da se dinstaju.

Po želji, možete dodati nekoliko čenova belog luka. Za vreme dinstanja iz nekoliko puta sipajte 1 šolju tople vode.

Dobijene pečuke sklonite sa vatre i pomešajte sa iseckanom mirođijom i biberom, Dok su još tople, rasporedite ih u tanjire i dobro posipajte rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: