Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u Maslacu»Dinstane pečurke sa lukom, mirođijom i belim lukom

Dinstane pečurke sa lukom, mirođijom i belim lukom

AlexAlex
Šegrt
822
Dinstane pečurke sa lukom, mirođijom i belim lukom
Fotografije: Alex
1 / 2
22/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Dinstane pečurke sa lukom, mirođijom i belim lukom - najaromatičnije i najukusnije pečurke koje ste ikada probali."

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g (šampinjoni ili druge po izboru)
  • luk - 1 glavica, sitno iseckan
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckan
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • sveža mirođija - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite pečurke za predjelo na tanke kriške. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuvajte dok ne omekša i ne postane providan, oko 3-4 minuta.

Dodajte beli luk i pečurke u tiganj.

Dinstajte sve oko 5-7 minuta, dok pečurke ne ispuste tečnost i ne postanu mekane.

Začinite pečurke u maslinovom ulju sa solju i biberom po ukusu. Pre serviranja pospite seckanom svežom mirođijom.

Dinstane pečurke sa lukom, mirođijom i belim lukom - najaromatičnije i najukusnije pečurke koje ste ikada probali.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: