Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Dinstane pečurke sa belim vinom

Dinstane pečurke sa belim vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Dinstane pečurke sa belim vinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
24/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Šta god da se dinsta sa belim vinom, treba da se kunzumira uz belo vino - tako tvrde majstori i mi ne osporavamo"

Potrebni sastojci

  • pečurke šitake - 150 g
  • bukovača - 150 g
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • belo vino - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte čenove belog luka i zapržite ih na slaboj vatri u maslinovom ulju. Kada puste aromu stavite pečurke, očišćene i isečene na krupno. Začinite solju i biberom, po želji i sušenim peršunom.

Kuvajte 10 minuta pod poklopcem uz mešanje s vremena na vreme. Vatru pojačajte na umerenu. Pečurke će pustiti tečnost, koja će se redukovati polako lagano, alu ne čekajte da ispari potpuno.

Sipajte vino i poklopite ponovo da se sve izdinsta 6-7 minuta.

Sklonite poklopac i sačekajte da se sos redukuje skoro na pola. Treba da ostane malo njega, jer bude neverovatno ukusan i umače se u njega hleb.

Gotove pečurke pospite svežim peršunom i servirajte sa toplim, mekim hlebom i čašom dobrog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: