Način pripreme
Sve navedene sastojke merite istom čašom. Prosejte brašno sa praškom za pecivo.
U kiselo mleko dodajte sodu za hleb i promešaje. U odgovarajućoj posudi pomešajte sir, kačkavalj, maslac i so.
Dodajte mleko i postepeno dodajte brašno. Zamesite meko testo. Podelite ga na 4 lopte. Razvucite oklagijom na veliki krug.
Isecite ga na 4 dela i nakon toga svaku četvrtinu na još tri - dobijate 12 trouglova. Uvijte u kiflice, počnite od spoljašnje straje.
Stavite u odgovarajući pleh na papir za pečenje, na dovoljnom rastojanju, zato što će narasti. Namažite ih žumancem i pospite susamom, kimom i semenom maka.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, pratite ih.
Ponovite proceduru sa ostalim testom.
Jednostavan, uspešan i veoma ukusan recept!
Prijatno!