Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Agnese iz starog notesa

Agnese iz starog notesa

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
1196
Agnese iz starog notesa
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
24
"Isecite Agnesi iz starog notesa i servirajte u čašu aromatične kafe ili čaja."

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • orasi - 1 šolja
  • kravlji maslac - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mnogo je važno da jaja budu na sobnoj temperaturi. Odvojite belanca od žumanaca.

Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Posebno umutite žumanca sa čašom šećera u prahu.

Sameljite orahe i pomešajte sa brašnom, praškom za pecivo i vanilom.

Promešajte maslac sa drugom šoljom šećera u prahu.

U umućena belanca na sneg dodajte u delovima maslac sa šećerom u prahu, a nakon toga i suve sastojke uz neprestano mešanje.

Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Nakon što se ispeče, ostavite kolač Agnesa da se ohladi. Prelijte ga umućenim žumancima, obično možete dodati malo konjaka.

Stavite u rernu na 80 stepeni 10-15 minuta da se osuši.

Isecite Agnese iz starog notesa i servirajte u čašu aromatične kafe ili čaja.

Pogledajte još kako se prave čokoladne kapljice za kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: