Jednostavan i ukusan rolat od mlevenog mesa i slanine sa nadevom

19/02/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Probaćete ga jednom, a posle ćete obavezno ponoviti, jer je ovaj rolat i jednostavan i ukusan "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 820
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom desmice25
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 300 g kuvane i dimljene
  • mleveno meso - 500 g mešavine
  • jaja - 1 kom.
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • sveže pečurke - 250 g
  • crni luk - 1 velika glavica
  • ulje - 50 ml
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Početi sa mešenjem mlevenog mesa. Dodati jaje, biber i čubar po ukusu, ukoliko je potrebno i so, dobro umesiti sve i ostaviti da tako prestoji.

U teflonskom tiganju naliti ulje i dodati sitno naseckane crni luk i pečurke, pa pržiti dok povrće ne dobije zlatnu boju. Skloniti sa vatre i ostaviti nadev da se ohladi.

U tavu, prekrivenu papirom za pečenje, narendati 1/3 kačkavalja. Preko njega naređati listove slanine, tako da su krajevi listova jedan preko drugog, u obliku pravougaonika.

Nakon toga dodati i mleveno meso, pa ga ravnomerno razvući preko slanine. Preko mlevenog mesa staviti nadev, pa na kraju narendati i preostalu količinu kačkavalja.

Dobro oblikovati rolat, pa ga čvrsto uviti pomoću papira za pečenje.

Tavu staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa peći dok slanina ne dobije lepu boju, a nakon toga rolat prekriti aluminijumskom folijom i nastaviti pečenje do kraja - ukupno oko 40 minuta.

Vrlo ukusan rolat!
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti