Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Teleći jezik sa nadevom od pečuraka

Teleći jezik sa nadevom od pečuraka

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322101216102
Teleći jezik sa nadevom od pečuraka1 / 2
01/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Teško nam je da zamislimo nešto ukusnije, časna reč"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 500 g
  • maslac - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 3 kašike
  • pečurke - 200 g
  • krompir - 2 komada, mali
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 1 grudva
  • do
  • biber
  • mirođija
  • šargarepa
  • celer
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenoj vodi kuvamo teleći jezik zajedno sa šargarepom, celerom i malo bibera. Kada omekša izvadi se i oljušti se dok je još vruć.

U odvojenoj posudi izdinstamo isečene pečurke sa lukom. Sečemo jezik na pola po dužini i punimo ga izdinstanim povrćem, kad obilno pospemo mirođijom.

Vezujemo koncem i stavljamo jezik u posudu za pečenje. Prelivamo sosom od bujona i paradajz pirea.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo. Serviramo preko kanapea od krompir pirea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: