Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pečena teletina»Teleći but sa krompirom iz rerne

Teleći but sa krompirom iz rerne

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Teleći but sa krompirom iz rerne
Fotografije: Ivana Mirković
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Od nas teleći but sa krompirom iz rerne, a od vas vino"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • teleći but - 500 g
  • ruzmarin - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 3 s.k.
  • mešavina bibera - 1/2 k.k.
  • senf - 1 k.k.
  • paradajz sok - 3 s.k.
  • so - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajiz sok staviti u okruglu tepsiju. Krompir oljuštiti i iseći podužno, zatim ga staviti u okruglu tepsiju. Posuti sa dve kašike maslinvog ulja i ruzmarina, a zatim izmešati.

Teleće meso iseći na šnicle izlupati čekićem, posuti solju i mešavinom bibera i premazati sa malo senfa.

Poređati preko krompira, a zatim staviti da se peče oko sat vremena na 200 stepeni.

Teleći but sa krompirom iz rerne poslužiti sa sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: