Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Fahitas Teks Meks sa pilećim fileom

Fahitas Teks Meks sa pilećim fileom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Fahitas Teks Meks sa pilećim fileom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Možda niste čuli za njega, ali dok ne probate ovaj fahitas, nećete znati o kakvom ukusnom jelu govorimo"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 10 - 12 (kukuruzne ili pšenične)
  • pileći file - 3 komada, ceo
  • luk - 1 glavica
  • zelena paprika - 2 - 3 komada
  • čedar - 200 g, izrendan (ili Gauda)
  • ulja - 70 ml (ili maslinovo ulje)
  • đumbir - 1 kašičica u prahu
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • celer - 1 kašičica u prahu
  • biber - 1 kašičica mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čili - 1 kašičica u prahu (ili po ukusu)
  • kumin - 1 kašičica u prahu
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • jabukovo sirće - 2 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
  • peršun - za posipanje (po želji)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1.1. Sitno iseckajte luk, a papriku na krupnije kockice. Pileći file isecite na žilijen ili komade po vašem ukusu.

2. Ugrejte mast na umerenoj vatri i pržite povrće sa malo soli, dok ne omekša i ne dobije lepu boju. Dodajte piletinu i kuvajte 3-4 minuta. perodično mešajte.

3. Za to vreme u posudi pomešajte vodu, sirće, paradajz pire, šećer, so i sve začine, a u dobijenoj smesi rastvorite skrob. Sipajte u piletinu i mešajte oko 5 minuta, nakon toga po želji možete pojačati ukus, tako što ćete dodati još pikantnog ili drugi začin, koji želite da dominira. Gotov nadev za naš fahitas održavajte da bude topao na minimalnoj temperaturi ringle i počnite sa tortiljama.

4. Ugrejte tiganj prečnika kao i tortilje i pecite kratko sa obe strane, svaku od njih. Kad ih budete vadili, svaku uvijte krpom da se ne hlade i ne suše.

5. Stavite po nekoliko kašika od nadeva sa ukusom Teks Meksa u centrar svake tortilje i uvijte. Pospite kačkavaljem, čedar sirom ili gaudom.

Pi želji ih možete servirati u širokim čašama, uvijene salvetom - bile bi lepše i efektnije.

Pospite sveže iseckanim peršunom i servirajte tople, sa halapenjos paprikama, gvakamole ili meksičkim sosom od sireva.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: