Način pripreme
1.1. Sitno iseckajte luk, a papriku na krupnije kockice. Pileći file isecite na žilijen ili komade po vašem ukusu.
2. Ugrejte mast na umerenoj vatri i pržite povrće sa malo soli, dok ne omekša i ne dobije lepu boju. Dodajte piletinu i kuvajte 3-4 minuta. perodično mešajte.
3. Za to vreme u posudi pomešajte vodu, sirće, paradajz pire, šećer, so i sve začine, a u dobijenoj smesi rastvorite skrob. Sipajte u piletinu i mešajte oko 5 minuta, nakon toga po želji možete pojačati ukus, tako što ćete dodati još pikantnog ili drugi začin, koji želite da dominira. Gotov nadev za naš fahitas održavajte da bude topao na minimalnoj temperaturi ringle i počnite sa tortiljama.
4. Ugrejte tiganj prečnika kao i tortilje i pecite kratko sa obe strane, svaku od njih. Kad ih budete vadili, svaku uvijte krpom da se ne hlade i ne suše.
5. Stavite po nekoliko kašika od nadeva sa ukusom Teks Meksa u centrar svake tortilje i uvijte. Pospite kačkavaljem, čedar sirom ili gaudom.
Pi želji ih možete servirati u širokim čašama, uvijene salvetom - bile bi lepše i efektnije.
Pospite sveže iseckanim peršunom i servirajte tople, sa halapenjos paprikama, gvakamole ili meksičkim sosom od sireva.
Prijatno!