Način pripreme
Isecite oko 150 g pečuraka i propržite ih u tiganju s maslacem. Dok se pečurke prže, isecite pileće grudi na komadiće i dodajte ih pečurkama.
Posolite i ostavite da se isprže dok ne dobiju zlatastu boju (vidi slike).
Za to vreme umutite 4 jaja i oko 400 grama kiselog mleka. U čaši od mleka pripemite hladnu vodu.
U šerpu, u kojoj ćete spremati paprikaš, sipajte ulje da prekrije dno, a kada se dovoljno zagreje dodajte tri kašike brašna. Mešajte energično dok ne dobijete homogenu smesu.
Ne treba da ostanu grudvice. Sipajte pripremljenu smesu od jaja i mleka i odmah nalijte hladnu vodu. Ja iscedim i pola limuna, da se ne bi pretvorilo u sir, jer sam imala i takav slučaj.
Meša se tako neprestano, dok ne napravite krem do željene gustine. Dodaje se so i biber.
Imajte u vidu da će se zgusnuti još kad odstoji. Ko želi može da sipa sve pečurke s mesom unutra.
Ali ako želite da izgleda efektnije, možete da ih stavite kao dodatak pre serviranja.