Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Ražnjići»Ražnjići sa pilećim fileom i povrćem

Ražnjići sa pilećim fileom i povrćem

Nikolina ZgurovskaNikolina Zgurovska
Šegrt
244885
Ražnjići sa pilećim fileom i povrćem
Fotografije: Nikolina Zgurovska
1 / 4
11/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Roštilj je napravljen za specijalnu pripremu ovih jedinstveno ukusnih ražnjića sa pilećeim fileom, časna reč!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • paprike - 8 komada, zelene
  • luk - 2 glavice, crni
  • unisos - oko 100 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileći file na kockice, odgovarajuće za ređanje ražnjića, nakon toga ih začinimo sa malo sosa, bibera, unososa i malo maslinovog ulja. Ostavljamo tokom noći da se dobro začinimo meso (može i nekoliko sati samo).

Isečemo paradajz, luk i paprike na odgovarajući način za ređanje, promešamo začinjeno meso i počinjemo da ređamo ražnjiće na komade - papriku, luk, meso, papriku, paradajz i ponavljamo tako do kraja (po želji možemo da nanižemo sastojke na drugačiji način).

Pečemo ražnjiće na roštlju, ako je potrebno dodajemo masti i začinimo povrće sa malo sosa i unisosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: