Način pripreme
Umutite jaja mikserom, dodajte šećer, brašno i vanilu uz neprestano mešanje.
Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela i ispecite dve kore u umerenoj rerni na 180-200 stepeni u malom plehu, obloženim papirom za pečenje.
Kad se kore ohlade, prelijte ih toplim šećernim sirupom.
Pripremite fil tako što umutite kiselu pavlaku sa šećerom dok se ne zgusne. Dobijeni fil od pavlake stavite u frižider.
U maloj posudi pomešajte 4 supene kašike šećera sa 2 supene kašike vode ili soka od pomorandže, stavite na vatru, neprestano mešajte dok se šećer ne karamelizuje, nakon toga dodajte iseckane orahe.
Karamelizovane orahe rasporedite na papir za pečenje, ostavite da se ohlade i izlomite na komade.
U tanjir za tortu stavite prvu koru, namažite slojem krema od pavlake, a preko stavite sloj slatkog od višanja, nakon toga stavite drugu koru. Odozgo sa svih strana namažite filom od pavlake i pospite tortu karamelizovanim orasima - odozgo i sa strane.
Oljuštite kivi i isecite ga na krugove. Preko torte poređajte krugove kivija, a između njih stavite komadiće višnje iz slatkog.