Torta Čokoladni san

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4915k410
Torta Čokoladni san
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
02/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Kod nas se snovi ostvaruju, čak i čokoladni"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 100 g
  • kondenzovano mleko - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • kakao - 2 supene kašike
  • kikiriki - 1 šolja, mleveni
  • vanila
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • za fil
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • kisela pavlaka - 250 g
  • kondenzovano mleko - 100 g
  • nutela - 100 g, braon
  • za glazuru
  • nutela - 200 g, braon + nutela 100 g, bela
  • za ukras
  • bela čokolada - listići
  • čokoladna ruža
  • za šećerni sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Pomešajte ih sa kondenzovanim mlekom i rastopljenim masalcem na sobnoj temperaturi. Promešajte.

Dodajte brašno i sodu, prethodno pomešanu sa sokom od limuna. Dodajte kakao i vanilu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju sipajte kikiriki i promešajte.

Pokrijte dno odgovarajućeg pleha papirom za pečenje. Sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite.

Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Ostavite gotovu koru da se ohladi i isecite je po sredini, horizontalno da se dobiju dve kore.

Pripremite šećerni sirup i prelijte kore.

Umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu pavlaku i kondenzovano mleko. Mutite mikserom dok ne dobijete gust fil. Dodajte nutelu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite kore i sastavite tortu. Namažite tortu sa svih strana filom i oblikujte je.

Napravite glazuru tako što na pari posebno rastopite belu i braon nutelu.

Sipajte po malo od obe u centar torte, smenjujte braon, belu, braon i tako dok ne potrošite sve.

Poravnajte i uz pomoć čačkalice za zube ili drvenog ražnjića napravite šare, vucite od centra ka periferiji.

Završite tako što ukrasite listićima bele čokolade i čokoladnom ružom.

Ostavite 3-4 sata na hladnom da se spoji, nakon toga isecite i servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: