Način pripreme
Umutite jaja. Pomešajte ih sa kondenzovanim mlekom i rastopljenim masalcem na sobnoj temperaturi. Promešajte.
Dodajte brašno i sodu, prethodno pomešanu sa sokom od limuna. Dodajte kakao i vanilu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju sipajte kikiriki i promešajte.
Pokrijte dno odgovarajućeg pleha papirom za pečenje. Sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite.
Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Ostavite gotovu koru da se ohladi i isecite je po sredini, horizontalno da se dobiju dve kore.
Pripremite šećerni sirup i prelijte kore.
Umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu pavlaku i kondenzovano mleko. Mutite mikserom dok ne dobijete gust fil. Dodajte nutelu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Namažite kore i sastavite tortu. Namažite tortu sa svih strana filom i oblikujte je.
Napravite glazuru tako što na pari posebno rastopite belu i braon nutelu.
Sipajte po malo od obe u centar torte, smenjujte braon, belu, braon i tako dok ne potrošite sve.
Poravnajte i uz pomoć čačkalice za zube ili drvenog ražnjića napravite šare, vucite od centra ka periferiji.
Završite tako što ukrasite listićima bele čokolade i čokoladnom ružom.
Ostavite 3-4 sata na hladnom da se spoji, nakon toga isecite i servirajte.
Prijatno!