Način pripreme
Torta Beli San je autorska
Nije preterano slatka i veoma je sočna! Vredi isprobati ovu tortu sa pavlakom!
Način pripreme:
Odvojte žumanca od belanca.
Umutite belanca u sneg pomoću miksera, nakon čega dodajte šećer kašiku po kašiku uz neprestano mešanje.
Dodajte žumanca jedno po jednu bez prestajanja sa mućenjem mikserom.
Dodajte sveže mleko sa sodom, brašno i istopljeni maslac.
Mešajte i dodajte esenciju limuna, izrendanu koru limuna i prašak za pecivo.
Mešajte dok ne postane homogeno.
Dno tepsije sa padajućim prstenom pokrijte papirom za pečenje.
Sipajte smesu za koru i pecite na 170 stepeni dok ne bude gotova.
Gotovu koru za tortu ohladite, skinite prsten i isecite pomoću konca kroz sredinu kako biste dobili dve kore.
Način pripreme krema:
Napravite karamel tako što stavite šećer u posudu na zagrejanu ringlu i dodate 3 supene kašike vode.
Kada se dobije karamel, dodajte slatku pavlaku i izmešajte.
Dodajte kokosovo mleko i kondenzovano mleko.
Izmešajte i pazite da tečnost ne provri, prosto zagrejte do tačke ključanja.
Istopite belu čokoladu zajedno sa maslacem i dodajte ih u tečnost. Mešajte dok ne postane homogeno.
Istopite želatin u hladnoj vodi i kada nabubri zagrejte ga u mikrotalasnoj rerni, bez da kipi - pazite!
Dodajte želatin u ostale sastojke za krem.
U početku je dosta tečan - ne brinite.
Stavite posudu na hladno mesto /u frižider/ kako bi se želiralo - ponovo pazite! Kada započne proces želiranja tada sipajte krem na donju koru.
Pre toga ste stavili koru u odgovarajuću posudu, vratite samo prsten nazad, prelijte kafom /ali ne obilno, prosto namočite/, sipajte krem, stavite drugu koru, ponovo namočite kafom.
Stavite tortu u frižider da se dobro stegne.
Potrebna su 2-3 sata.
Umutite kiselu pavlaku sa medom od ruža i namažite celu tortu po periferiji i gornjem delu.
Istopite belu čokoladu na pari, dodajte istopljeni maslac, sipajte slatku pavlaku i mutite dok ne postane homogeno.
Dodajte kiselu pavlaku i ponovo mutite.
Dobijenim ganašom zalijte tortu sa belom čokoladom i garnirajte filiranim bademima!
Ostavite ponovo na otprilike 2 sata /treba joj tehnološkog vremena/ kako bi se podesile arome, nakon čega isecite i poslužite tortu za rođendan.
Sočna i unikatna!
Neka vam je slatko!