Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Ukusna torta Čokoladni tartuf

Ukusna torta Čokoladni tartuf

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312966824
Ukusna torta Čokoladni tartuf
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 3
02/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Torta Čokoladni tartuf - za celu porodicu, pa i za goste"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 i 1/4 šolje
  • kravlji maslac - 1/2 šolje, meki
  • crna čokolada - 110 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 2 kesice
  • brašno - 2 i 1/3 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • soda - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • Za krem
  • kravlji maslac - 3 supene kašike
  • crna čokolada - 70 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • slatka pavlaka - 1/2 šolje
  • Za ganaš
  • organska čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi na niskoj temperaturi se ugreje mleko, maslac i iseckana čokolada dok se poslednje ne istopi. Skida se sa ringle i ostavlja se na 10 min.

U posudi se umute jaja i vanila. Uz neprestano mešanje se dodaje čokolada dok se ne dobije glatka smesa. Pomešaju se brašno, šećer, soda i so. Dodaju se u porcijama u čokoladnu smesu dok se ne dobije glatko testo.

Testo se prebacuje u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje (blago nauljenim). Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 20-25 min. Kora se vadi iz tepsije i ostavlja se da se u potpunosti ohladi, nakon čega se seče na 3 jednaka dela.

Za krem čokoladne torte u maloj šerpi se istope maslac i usitnjena čokolada. Mešaju se sa šećerom u prahu i pavlakom da se dobije glatka smesa (možete koristiti i mikser).

Za pripremu čokoladnog ganaša najpre se zagreje usitnjena čokolada i pavlaka (uz neprestano mešanje) dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostavlja se da se ohladi toliko da može da se maže.

Prva kora se stavlja na odgovarajući tanjir. Premazuje se 1/2 krema. Stavlja se druga kora i premazuje se ostalom polovinom. Stavlja se treća kora i premazuje se ganašom odozgo.

Gotova čokoladna torta se ostavlja u frižider na sat vremena.

Servirajte tortu Čokoladni tartuf sa ponosom i jedite sa uživanjem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: