Način pripreme
U šerpi na niskoj temperaturi se ugreje mleko, maslac i iseckana čokolada dok se poslednje ne istopi. Skida se sa ringle i ostavlja se na 10 min.
U posudi se umute jaja i vanila. Uz neprestano mešanje se dodaje čokolada dok se ne dobije glatka smesa. Pomešaju se brašno, šećer, soda i so. Dodaju se u porcijama u čokoladnu smesu dok se ne dobije glatko testo.
Testo se prebacuje u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje (blago nauljenim). Peče se u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 20-25 min. Kora se vadi iz tepsije i ostavlja se da se u potpunosti ohladi, nakon čega se seče na 3 jednaka dela.
Za krem čokoladne torte u maloj šerpi se istope maslac i usitnjena čokolada. Mešaju se sa šećerom u prahu i pavlakom da se dobije glatka smesa (možete koristiti i mikser).
Za pripremu čokoladnog ganaša najpre se zagreje usitnjena čokolada i pavlaka (uz neprestano mešanje) dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostavlja se da se ohladi toliko da može da se maže.
Prva kora se stavlja na odgovarajući tanjir. Premazuje se 1/2 krema. Stavlja se druga kora i premazuje se ostalom polovinom. Stavlja se treća kora i premazuje se ganašom odozgo.
Gotova čokoladna torta se ostavlja u frižider na sat vremena.
Servirajte tortu Čokoladni tartuf sa ponosom i jedite sa uživanjem!