Način pripreme
Kačkavalj i sir izrendajte na rende, da budu srednje veličine.
U kaserolu stavite vodu, maslac i so. Čim provri, uz neprestano mešanje dodajte kukuruzni griz. Kad počne za se zgušćava, dodajte izrendan kačkavalj i sir. Dobijate kačamak.
Na streč foliju stavite kuvani kačamak. Spatulom oblikujte kvadrat i istanjite. Stavite odozgo list streč folije i oklagijom istanjite na 0.3 mm. Skinite foliju odozgo i sačekajte da se ohladi, oko 15 minuta.
Pospite kuminom, alevom paprikom, čubrom i ako želite da štapići budu slaniji, pospite sa malo soli. Namažite sa malo ulja.
Oštrim nožem isecite tanke trakice. Poređajte ih u namazan pleh, sa dnom koje se ne lepi, ili koristite papir za pečenje.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatoraom. Kad štapići porumene, izvadite ih.
Ostavite ih da se ohlade 5 minuta i onda ih izvadite iz pleha.
Jednostavne, ukusne i zdrave grickalice. Hrskavi kukuruzni štapići, ukusni su i topli i hladni.
Komentari