Način pripreme
Najpre je potrebno mlad krompir oguliti ljuštilicom, zatim oprati i iseći na srednje krupne delove i staviti u dublju posudu.
Maslac staviti u šerpu i otopiti, pa ostaviti da se prohladi.
Pek-papirom obližiti pleh, pa premazati maslacem pomoću silikonske četkice.
U krompir dodati slatku začinsku papriku, so, biber, suvi biljni zaćon, beli luk i izmešati.
Zatim dodati otopljen i prohlađen maslac, pa ponovo izmešati.
Preko pek-papira, koji ste premazali maslacem rasporediti pripremljen krompir.
Zatim lepo zatvotiti krompir tako što ćete prebaciti pek-papir koji pada preko dve duže strane pleha.
Peći 15 minuta na 250 stepeni, a zatim izvaditi pleh iz rerne i makazama iseći pek-papir kojim je bio prekriven krompir, te vratiti u rernu i kromlir peći još 20 minuta na 200 stepeni.
Pečen krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Najukusniji krompir iz rerne poslužiti vruć uz domaću kobasicu ili jelo po svom izboru i uz sezonsku salatu.
Savet: Količinu sastojaka prilagodite svojim potrebama, a začine dodajte po ukusu. Beli luk samo očistite i celi čèn dodajte u posudu sa krompirom. Prijatno!