Prolećno jelo

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Prolećno jelo
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 5
19/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sveže, mirisno i raznobojno - ovo je pravo prolećno jelo"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg
  • paprike - 4 komada, zelene
  • paprike - 4 komada, žute
  • paprike - 3 komada, crvene
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • so
  • ulje
  • sir - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krupnije isecite paprike i posebno ih propržite da omekšaju. Svaku isprženu vrstu prebacite u posebnu posudu i malo ih posolite.

Polovinu paradajza oljuštite i sitno isecite. U isečeni paradajz izrendajte ostale.

U istoj masti od paprika pržite paradajz na tihoj vatri, dok voda ne ispari.

Na kraju dodajte iseckan peršun, so po ukusu, izgnječen beli luk i promešajte.

Prebacite paradajz u pleh. Preko sosa od paradajza poređajte pržene paprike, između svake vrste stavite izmrvljeni sir.

Pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti