Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileći paprikaš sa graškom i krompirom

Pileći paprikaš sa graškom i krompirom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Pileći paprikaš sa graškom i krompirom
Fotografije: Sergei Anchev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Čim napolju padne temperatura, nama teba nešto ukusno, poznato, što greje dušu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 - 4 komada, ako je moguće nezaleđeni
  • grašak - 400 g, zamrznut
  • krompir - 5 - 6 komada
  • paradajz - 400 g, isečen
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1
  • biljna mast - 5 supenih kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica, samleven
  • mirođija - 2 kašičica, suva
  • čubar - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite piletinu i isecite na odgovarajuće komade. Pržite u 3 supene kašike masti, dodajte 3 šolje vode, lovorov list, biber i so. Ostavite da se krčka.

U drugoj posudi u preostaloj masnoći dinstajte isečenu šargarepu i luk u preostaloj masti.

Stavite brašno i alevu papriku, dobro promešajte i prelijte isečenim paradajzom.

Dodajte grašak i ostale začine. Sve dodajte u meso. Stavite krompir, isečen na kriške.

Vri 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: