Mamina pita sa ratlukom

25/03/2018
"Od maminih zlatnih ruku - pita sa ratlukom, čudo "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jmaja, šećer i maslac, dodajte ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Ratluk isecite na male komade. Namažite koru smesom, u jedan kraj po širini poređajte ratluk, uvijte u čvrste rolate i stavite u pravougaoni pleh.

Za jedan rolat koristite dve kore. Preostali nadev ravnomerno rasporedite preko pite.

Pecite u prethdno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 35 minuta. Isecite na male komade i ostavite da se ohladi

Za pripremu sirupa rastvorite šećer u vodi, nakon toga stavite vanilin šećer, cimet i rum.

Rum će dati drugačiju aromu sirupu. Preko hladne kore sipajte topao sirup.

Ostavite da odstoji jednu noć.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar