bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena rebra sa krompirom

Pečena rebra sa krompirom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
266
11
380
Pečena rebra sa krompirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
26/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
"U potrazi smo za doktorom, koji će nam prepisati dijetu sa pečenim rebrima i krompirom, hitno je!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite rebra. U tiganju sa malo ulja propržite ih sa svih strana.

Ogulite, operite i isecite krompir na kolutiće. Stavite ih u tepsiju, u kojoj ćete ih peći. Dodajte kašiku ulja, pa promešajte.

Isecite luk. Dodajte ga u tepsiju sa krompirom. Izmrvite kockicu bujona.

Rasporedite rebra preko. Sipajte vodu i vino. Posolite i začinite.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite sat - sat i po na 200 stepeni.

Nakon toga sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu, da se sve peče, dok se ne stvori zlatna korica.

Posipajte svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: